70 217 317

 

 

 

Bjørn & Okay

 

Bjørn & Okay - festbandet med over 50 år på landevejen…

 

Som et af Danmarks populæreste festbands igennem en hel menneskealder fejrede Bjørn & Okay i 2015 et særdeles velfortjent 50 års jubilæum. Det hører afgjort til sjældenhederne, at et orkester i denne karakter, som Bjørn & Okay er, kan fejre så flot et jubilæum og vel og mærke med samme store popularitet, som har været et kendetegn for Bjørn & Okay gennem alle årene.

 

Bjørn & Okay er dansk musik, når det er bedst. Bjørn & Okay kan se tilbage på 50 flotte år med topplaceringer på diverse dansemusik hitlister landet over. Både i den første dansktopperiode i 70´erne, hvor Bjørn & Okay konstant var en sikker nummer et, hver gang festbandet udgav en ny single eller LP, som var formaterne i den tid. Også i den anden gyldne dansktopperiode gennem 90´erne udgav Bjørn & Okay flere CD´er, som ligeledes alle fik topplaceringer ikke mindst på DR´s Dansktoppen.

 

Bjørn Hansen har altid været fast frontfigur i det folkekære orkester. Med sin karakteristiske og kendetegnende vokal blev Bjørn Hansen hurtigt folkeeje og en stor fanskare gjorde, at festbandet op igennem 60´erne og til i dag hører til blandt de mest efterspurgte orkestre både dengang som nu.

 

Oprindeligt er Bjørn & Hansen fra København, hvor han startede i Flemming Jacobsens orkester. Dét festband blev også populære uden for hovedstaden og på et spillejob i Thy fandt Bjørn Hansen sit livs kærlighed, Gerda, som han mødte da de spillede til et lille bal i Snedsted. Det førte til, at Bjørn Hansen snart flyttede til Thy, hvor han har haft base lige siden - både med sin familie og sit orkester. Bjørn Hansen mødte hurtigt andre musikere i Thy og fik sig etableret i orkestret, Lollypops. Bjørn mødte hurtigt sin guitarist igennem mange år, Hugo Larsen, fra Thisted og de kom begge med i Okay Kvartetten, som blev den spæde start til Bjørn & Okay. Samtidig med dette tog Bjørn Hansen en uddannelse som typograf ved et mindre trykkeri i Koldby. Denne uddannelse gjorde han færdig i 1970 – men her var orkestret blevet landskendt og Bjørn Hansen har aldrig brugt sin uddannelse.

 

Bjørn & Okays pladedebuten blev på Jacks Beat Records i Nykøbing Mors, hvor festbandets gennembrudshit, Du og Jeg, blev indspillet. I 1968 besluttede Danmarks Radio at lancere Dansktoppen og snart var Bjørn & Okay fast inventar på denne hitliste med en lang række hits, som blev nummer 1. Blandt andet Den Gule Flyver, Tro, Håb Og Kærlighed, Jeg Ønsker Jeg Var Konge, Virus Og Bakterier med mange flere.

 

I Dansktoppen 2. gyldne periode op igennem 90´erne var Bjørn & Okay igen nummer 1 med blandt andet Du forsvandt som en vind, Venner for livet med flere. Denne gang var Bjørn & Okay nu i direkte konkurrence med Bjørn Hansens søn, Johnny og hans orkester, Kandis.

 

Herudover har Bjørn Hansen indspillet duetversionen af Grand Prix vindersangen, Halleluja, med Janni Brorson og ej at forglemme duetter med Keld og Hilda Heick, Johnny Reimar med flere. Senest har Bjørn Hansen lavet duet med sønnen, Johnny Hansen, og udgivet flere CD´er - alle med stor succes. Her gik de under titlen, Far & Søn, duetter sammen med Johnny - sjov, skæg og ballade.

 

Gennem alle årene, har Bjørn & Okay turneret landet tyndt, men festbandet har også haft deres stamsteder, hvor Bjørn & Okay uge efter uge trak fulde huse. Således var Bjørn & Okay for eksempel fast inventar hver eneste onsdag igennem 26 ½ år på Hotel Phønix i Thisted - på en onsdag, hvor kroballer ellers normalt lå helt stille.

 

For Bjørn & Okay er det i dag fortsat halfester, by og havnefester og kroballer og lignende der fylder op i en travl turné kalender.

 

Bjørn & Okay har gennem over 50 år haft en sikker stil og fornemmelse for deres publikums ønsker af dansemusik. Dem har Bjørn & Okay blandet med deres egen gode fornemmelse for kvalitet og stil i festbandets genre - og med stor succes.

 

Udover Bjørn Hansen på bas og vokal – har det igennem de fleste af årene været de samme musikere, som har dannet grundstammen i dette fantastiske orkester – Bjørn & Okay. Det er følgende musikere:

 

Svend Aage Studsgaard – keyboard og vokal

Benny Jensen – trommer og vokal

Erik Madsen – guitar og vokal

 

Seneste udgivelse fra Bjørn & Okay er festbandets jubilæums CD med nye indspilninger af mange at de store hits.

Bjørn & Okay bookes af Musikevent

Bjørn & Okay

 

PRESSEMEDDELELSE
AUDIO

 

 

|: Optræden: 6-7 timer

|: Antal optrædne: 4

|: Send forespørgsel på Bjørn & Okay

|: Yderligere info:

  

 

 

 

MusikEvent ApS | Åbakkevej 6 | Postbox 97 | DK-7700 Thisted | Denmark | Tlf.: +45 70 217 317 | Fax: +45 96 195 400 | CVR nr.: 20 25 21 46  |  © Boogii 2018