70 217 317

 

 

 

Marie Carmen Koppel

 

En oplevelse - sangstemme udover det sædvanlige

 

Koncert med Danmarks førende soul-diva, sangerinden Marie Carmen Koppel.

Marie Carmen Koppel har gennem en årrække har opbygget et stort og trofast koncert-publikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over, med intensitet, nærvær og musikalitet på internationalt niveau.

På Marie Carmen Koppels seneste udgivelse, "A Soulful Evening" finder man en perlerække af sange der alle hører til blandt Marie Camen Koppels yndlings repertoire. Marie Carmen Koppel fortolker sange lige fra Donny Hathaway til Bob Marley. På albummet findes også et par af Maries egne kompositioner smukt leveret med en unik indlevelse.

 

"A Soulful Evening" er Maries fjerde solo udspil og dermed den anden i rækken af livealbums. Marie Carmen Koppel er kendt for sin musikalske kompromisløshed og sin styrke som sangerinde. "A Soulful Evening" er endnu et klart bevis på Maries enorme stemmepragt.

 

Meget er sket for Marie Carmen Koppel siden sidste udgivelse. Af størst betydning er det at hun i sensommeren 2004 blev mor for første gang. Rollen som mor har dog ikke haft indvirkning på Maries travle koncert kalender. Hun turnerer flittigt, dog en gang imellem med følge af sin datter.

 

Desuden arbejder Marie Carmen Koppel netop nu på forberedelserne til hendes femte album.

 

Det bliver et meget personligt album, udelukkende med hendes egne kompositioner. Albummet forventes at udkomme til foråret.

 

Soul, gospel - Marie skaber selv den røde tråd på den musikalske rejse gennem genrerne med en flot formfuldendt live præstation.

 

 

Marie Carmen Koppels biografi:

Født på Frederiksberg, i København i Danmark

 

1976

Tager på sommer højskoler, hvor hendes far Anders Koppel underviser. Her starter interessen for at synge.

 

1977

Barndommen var præget af masser musik. Starter dette år med at spille violin. Fortsætter med det o 10 år.

 

1989

Afslutter HF eksamen, og vinder Berlingske Tidendes rytmiske talent pris.

 

1990

Synger i flere bands, og spiller på cafeér og klubber. Begynder at skrive egne sange.

 

1991

Bliver en del af orkestret Moonjam. Synger både live og på plader kor med nogle af landets førende kunstnere. Det er blevet til 40-50 plader til dato.

 

1992

Tager på turne med Sanne Salomonsen og danner sammen med sin bror, Benjamin Koppel, sit eget orkester, “Carmens Kapel”, som spillede hen imod 50 koncerter.

 

1993

Indspiller eget materiale i Easy sound studie, og optræder som solist i tv programmer som “Meyerheim”, “Ulvetimen”, “Lorry”, og “Elevatoren”

 

1994

Modtager legater fra Den Danske Banks jubilæums fond, Dronning Ingrids fond, og Dansk Artist forbund, for hvilke hun Tager til New York og synger på klubber som “Chaz & Wilson”, “Sylvias”, “CafÈ Wha!” med nogle af Amerikas førende R&B stjerner. Som første hvide og ikke amerikaner synger hun som solist i gospel kirken “Founta church of Christ” i Brooklyn.

 

1995

Indspiller eget materiale i “The Power Station” I New York.

 

1996

Udgiver selv sit første solo projekt, et gospel album, optaget live i Copenhagen Jazzhouse, akkompagneret af pianisten Steen Rasmussen.

 

1997

Turnere flittigt over hele Danmark, samtidigt med at hun komponere nye sange.

 

1998

Inspiller albummet “Yearning” der rummer eget materiale og udgives på Sundance i november.

 

1999

Turnere med nyt orkester, med pladen “Yearning”. Spiller blandt andet 5 koncerter i New York. Medvirker som solist på cd. Èn “A touch of gospel”. CdÈn har solgt mere end 75.000 eksemplarer.

 

2000

Medvirker i operaen “Rebus skrevet af Anders Koppel og opføres på den anden opera i Kbh. Turnere med “A touch of gospel”. Skriver kampagne sangen ”My life is safe with you” til Dansk røde kors. Skriver sangen “Labyrinter” til projektet “Vintereventyr”, en gendigtning af H.C Andersen eventyr af Willy Sørensen. På den med virker bl.a. Iben Hjejle , Hanne Boel , Søren Kragh Jacobsen m.fl.

 

2001

Spiller koncerter I Frankrig. Medvirker I en reklame kampagne for HT som kunne ses fra September 2002 I biografer og på TV. Turnere stadig flittigt. Spiller en udsolgt turne for Folkekirkens Nødhjælp I november. Samt de traditionelle julekoncerter rundt om I Danmark .Slutter året af med 2 udsolgte koncerter I Copenhagen Jazzhouse.

 

2002

Spiller koncerter over hele danmark. Indspiller ny cd med titlen “Stay for a while”.

Spiller en stor koncert turne for Kræftens Bekæmpelse I November/December.

Afslutter året med 3 udsolgte koncerter I Copenhagen Jazzhouse.

 

2003

Det meget kritikerroste album “Stay for a while” Udkom den 10. januar. Albummet indeholder fortrinsvis eget materiale. Marie er gæstesolist både med Tivolis bigband og det Århus baserede Kluvers bigband. Marie spiller mange koncerter både med pianisten Steen Rasmussen og med sit store orkester. Hun slutter traditionen tro året med 4 aftener I Copenhagen Jazzhouse. Alle aftener bliver optaget med henblik på udgivelse.

 

2004

Spiller mange koncerter I hele landet. Producerer en plade med Sangerinden Juliet Gough. Fortsætter samarbejdet med Kluvers bigband. Er solist på udgivelsen “Danmark nu blunder den lyse nat” med Carl Nielsen sangen “Sænk kun dit hoved du blomst”. Cdén udgives på Recart og sælges I mere end 45.000 eksemplarer. Laver intro sangen til tv programmet “Strandvejs villaen” på tv Danmark. Bliver den 10 August mor for første gang til Celeste.

 

2005

Medvirker I Jan Gintbergs store aften på TV2 Zulu. Medvirker som gæste dommer I «Scenen er din». Udgiver live sit fjerde solo album « A Soulful Evening «. Indspiller cd med Mads Bærentzen/piano og Peter wuust/Kontra bass. Cdén indeholder sange af Carl Nielsen. De tre spiller koncerter sammen. Medvirker på Bamses duet album. Sammen fortolker de «When I fall in love». Albummet er solgt I mere end 80.000 eksemplarer. Turnerer I øvrigt som altid flittigt.

 

2006

Gæste optræder med flere af Danmarks Brass Bands. Medvirker i Meyerheims talkshow. Spiller mere end 80 koncerter. Medvirker som solist i DR´s store jule show med Danmarks radio underholdnings orkestret. Showet optages I det nye operahus og sendes på tv I hele Skandinavien. Giver samtidig udsolgte koncerter over hele landet. Skriver sange til et nyt album.

 

2007

Medvirker I DR´s store sports galla show fra Herning I duet med Erann DD. Er begyndt indspilningerne af et nyt album indeholdende egne sange. Albummet forventes udgivet til september 2008. Arbejder sideløbende på et projekt med sangeren Henrik Laubjerg. Sammen med produceren Morten Bolvig er indspilningerne til et album med gamle danske sange I r&b fortolkninger påbegyndt. Samarbejdet kommer til at hedde “Gammelt Venskab” Albummet udkommer november 2007. Er solist med Danmarks Radios Pigekor ved to julekoncerter.

 

2008

Spiller som vanligt mere end 80 koncerter over hele landet. I september udkommer “Throught the rain” Et album indeholdende udelukkende Marie´s egen kompositioner. Et stærkt personligt album og en milepæl for Marie. Marie gæster Peter Bushborg´s album I en smuk duet. I december modtager Marie en påskønnelses pris fra Danske Populær autorer for albummet “through the rain”.

 

2009

Er blevet inviteret til at medvirke I dansk melodi Grand Prix med et wildcard. Sammen med Dan Hemmer har hun skrevet sangen“ Crying out your name”. Skal derudover turnere flittigt. Samt skrive nye sange til et kommende album. Arrangere støtte koncert I Christians kirken for de afviste Irakiske asylansøgere I Brorsons kirke. Koncerten samler 40.000 kroner ind som går ubeskåret til fornødenheder I kirken. Medvirker I øvrigt på støtte sang for kræftens bekæmpelse skrevet af Anders Blichfeldt.

 

Marie Carmen Koppel bookes af Musikevent

Marie Carmen Koppel

 

PRESSEFOTO
AUDIO

 

 

|: Optræden: 1 x 40-70 min.

|: Antal optrædne: 1

|: Send forespørgsel på Marie Carmen Koppel

|: Yderligere info:

  

 

 

 

MusikEvent ApS | Åbakkevej 6 | Postbox 97 | DK-7700 Thisted | Denmark | Tlf.: +45 70 217 317 | Fax: +45 96 195 400 | CVR nr.: 20 25 21 46  |  © Boogii 2019