70 217 317

 

 

 

Sømændene

 

SØMÆNDENE

 

 

 

SØMÆNDENE (tidligere De Glade Sømænd) er klar med det nye album Vi går sammen ned!. Albummet er orkestrets første album udelukkende med originale sange.

I forbindelse med målsætningen om at udgive et nyt album med egne numre, er flere af SØMÆNDENE draget ud i verden for at finde inspiration. Forsanger Sebastian har været i Sumatra på en sejlbåd i en måned og bassist Johannes Beldring har været 3 måneder i Caribien på en sejlbåd. Andre har været på Island, Amerika og i Indonesien for at søge inspiration. Numrene der er skrevet af Johannes bærer præg af at være skrevet på en båd. Flere af numrene har direkte referencer til denne inspirationsrejse. Numrene Caribien, Et Sted For Anker, Supertanker og Kannibalerne er eksempelvis skrevet

i kølvandet på turen til Caribien, og bærer præg af oplevelserne og stemningerne på havet under tropisk himmel.

 

Vi havde skrevet en masse musik og brænder for at lave egne numre. Tidligere har vi komponeret numre som Drik! Og Havnens Fristelser, og disse har været blandt publikums favoritter. Derfor er det en naturlig udvikling for os at fortsætte i eget spor fortæller forsanger Sebastian Sztuk.

 

Albumtitlen Vi går sammen ned refererer både til, at man går sammen ned på værtshuset eller til festen, men også at man er i samme båd, også personligt, men for bandet også med deres fans via crowdfunding‐projektet der til dags dato er Danmarks mest succesfulde. Det var et stort og nyt skridt for dette album, og det vil muligvis hægte nogle fans fra, men i højere grad både forstørre og forstærke den nuværende målgruppe.

I tilfælde af dårlige salgstal og aflyste koncerter, ja så går vi helt sikkert sammen ned HAHA. siger Johannes Beldring.

I november 2012 kunne SØMÆNDENE se tilbage på et tre‐måneders hektisk crowdfunding--forløb.

Vi havde sat barren højt og gik eIer at slå rekorden for Danmarks største fan‐finansierede projekt nogensinde. På de tre måneder skulle vi på forhånd sælge albums, signeret eller ej, samt relaterede produkter for 150.000 kr. Til gengæld ville hver person, der støttede, få mulighed for at følge med og deltage i hele processen bag det producerede album fortæller guitarist Bo Sveidahl.

1.november 2012 havde crowdfundingen rundet 175.000 kr. SØMÆNDENE initierede den kreative proces og samlede et stærkt hold på tværs af Danmark, Norge og Sverige i form af producere, teknikere, og grafikere. Albummet er produceret og mixet af norske Jørgen Træen, der bl.a. har produceret plader med Kaizers Orchestra, Thomas Dybdal og Sondre Lerche. Valget af producer har været oplagt for bandet, der er meget inspirerede af Jørgens arbejde, og det var derfor et stort ønske, at Jørgen skulle producere pladen. Disse har hjulpet med at producere, hvad bandet ser som deres bud på sømandsmusik anno 2013 – alt sammen uafhængigt af pladeselskaber og andre kommercielle interesser.

 

Vi valgte at skabe denne plade gennem crowdfunding af flere årsager.

Vi var ikke interesserede i at indgå en aftale med et pladeselskab, da vi følte at de

tilbud, der lå på bordet, låste os alt for meget. Derfor kom ideen om crowdfunding på bordet. Hvorfor ikke skabe noget i samarbejde med vores største interessenter, nemlig dem der lytter til og køber musikken? Ved at åbne dørene Al vores fællesskab og inddrage publikum i processen har vi skabt en større oplevelse for både os og dem, samt en tættere relation til vores publikum.Det er jo et kæmpe gamble, for hvad nu hvis der ikke var opbakning? Skulle vi så droppe det, eller krybe tilbage til selskaberne. Heldigvis har vi de bedste fans i DK, hvilket vi har 175.000 påstande om er rigtigt.fortsætter Bo.

 

I 2012 vandt SØMÆNDENE en DMA folk for årets bedste liveband. Dette er et kvalitets stempel og en yderst tilfredsstillende pris at vinde for bandet, der i mange år har sat en kæmpe ære i at levere det bedste show. Ydermere var det et kæmpe kvalitets stempel at blive nomineret, da det var branchens anerkendelse af SØMÆNDENE som et af DK’s bedste livebands.

Vi har alle dage været et liveband, og det er fortsat på scenen, vi befinder os bedst. Med mere end 500 koncerter på samvittigheden er SØMÆNDENE et garvet live act.

Blandt de største koncerter er Langelandsfestivalens Store Scene for 20.000 festivalgæster, publikumsrekord på Vordingborg festuge, hvor vi en tirsdag samlede 15.000 mennesker på torvet. Dertil kommer Køge festuge, hvor de 10.000 fremmødte tørlagde alle fadøls hanerne fortæller pianist Thomas Kann Jensen.

 

2015 kommer heller ikke til at gå stille for sig! Med godt 30 koncerter over sommeren og en ny plade på gaden, er SØMÆNDENE klar som aldrig før til at invadere scenerne, lade øllet flyde og udsætte publikum for en spandfuld molepunk.

 

SØMÆNDENE er altid en sikker succes.

 

 

Sømændene bookes af Musikevent

Sømændene

 

PRESSEMEDDELELSE
PRESSEFOTO
AUDIO

 

 

|: Optræden: 1 x 75 min.

|: Antal optrædne: 8 personer

|: Send forespørgsel på Sømændene

|: Yderligere info:

  

 

Sømændene relateret Website/s

Sømændene officielle website Besøg Sømændene officielle website

Sømændene på Facebook Sømændene på Facebook

Sømændene på Myspace Sømændene på MySpace

Sømændene på Youtube Sømændene på YouTube

De Glade Sømænd - Lækker Teaser (Live) from De Glade Sømænd on Vimeo.

 

MusikEvent ApS | Åbakkevej 6 | Postbox 97 | DK-7700 Thisted | Denmark | Tlf.: +45 70 217 317 | Fax: +45 96 195 400 | CVR nr.: 20 25 21 46  |  © Boogii 2018