70 217 317

 

 

 

Johnny Logan

 

JOHNNY LOGAN dukkede første gang op i det internationale søgelys med sejren i det Internationale Melodi Grand Prix i 1980. Hans vindermelodi ”What’s Another Year” fløj hurtigt op som nr. 1 på de europæiske hitlister og singlen solgte over 3 millioner eksemplarer.

 

Det Internationale Melodi Grand Prix har over 500 millioner seere over hele Europa og Mellemøsten, og Melodi Grand Prixet kom til at spille en stor rolle i JOHNNY LOGAN’s karriere. Til forskel fra de fleste andre Melodi Grand Prix deltagere som oftest kun er sangere, er JOHNNY LOGAN også musiker og sangskriver. Det var disse talenter, som fik JOHNNY LOGAN til at skrive sange for andre kunstnere – deriblandt Irlands Grand Prix Melodi i 1984 som blev sunget af Linda Martin og fik en flot andenplads.

 

Det var ligeledes hans talent som sangskriver kombineret med hans sangtalent som gjorde, at han i 1987 skabte historie ved at være den første nogensinde, som har vundet det Internationale Melodi Grand Prix to gange – aldrig set før eller siden. Der vandt han nemlig med melodien ”Hold Me Now”. I 1992 brød JOHNNY LOGAN så sin egen Grand Prix rekord, ved at have skrevet Irlands vindermelodi ”Why Me” sunget af Linda Martin – som også vandt det International Melodi Grand Prix ! Ikke så sært at JOHNNY LOGAN har fået tilnavnet ”MR. GRAND PRIX” med hele tre internationale sejre ! Husk andre verdensnavne som bl.a. ABBA vandt kun én gang, og endnu andre berømtheder som bl.a. CLIFF RICHARD har deltaget flere gange uden at sejre.

 

JOHNNY LOGAN er født ind i en musikalsk familie, hans far var en berømt irsk tenor, som sang for John F. Kennedy ved en fest i Det Hvide Hus. JOHNNY LOGAN lærte at spille guitar og skrive sange som 13-årig. En af de tidlige inspirationer i hans musikalske karriere var The Dubliners – et meget populært irsk traditionelt band, som er nogle af familien Logans meget gode venner.

Efter at han havde spillet rundt omkring på forskellige folke- og bluesklubber, begyndte han at medvirke i musicals. Det resulterede hurtigt i at JOHNNY LOGAN fik tildelt prisen som det bedste nye sangtalent i 1979, og året efter blev han valgt til Irlands repræsentant ved det Internationale Melodi Grand Prix.

 

Efter den internationale succes med ”What’s Another Year”, begyndte JOHNNY LOGAN at optræde over hele Europa, og har siden optrådt for fulde huse i 33 lande, og var en

 

 

af de første vestlige sangere som regelmæssigt optræder i de østlige lande.

JOHNNY LOGAN’s internationale popularitet udvides også til at omfatte TV- 11 optrædender i programmet ”Top Of The Pops” – det mest populære hitliste- program i England. Hvert år medvirker JOHNNY LOGAN gennemsnitlig i over 40 TV-programmer rundt om i Europa. Et af højdepunkterne i hans karriere var da han i 1987 optrådte ved Royal Command Performance, som blev overværet af hendes majestæt Dronning Elizabeth.

 

JOHNNY LOGAN udgav i 1989 LP’en ”Mention My Name”, hvor han fik hjælp af musikere fra Level 42, Mike & The Mechanics, Wings og David Bowie’s band. LP’en fik godd anmeldelser, og var en stor international succes.

 

JOHNNY LOGAN har arbejdet sammen med mange andre store kunstnere bl.a. en gæsteoptræden med Royal Philharmonic Orchestra, han har indspillet en duet fra musicalen ”Starlight Express” med den tyske megastar Ute Lemper, og JOHNNY LOGAN blev inviteret til Nashville, Tennessee for at indspille med Elvis Presley’s backing gruppe The Jordanaires – det blev bl.a. til en country version af ”Miss You Nights”.

 

I 2001 udgav pladeselskabet SONY CD’en ”Reach For Me” som foruden JOHNNY LOGANS tidligere grand prix hits ”Hold Me Now” ”What’s Another Year”, ”Why Me” også indeholdte JOHNNY LOGAN’s fortolkninger af sange fra nogle af hans egne favorit kunstnere og dette har givet JOHNNY LOGAN et forrygende comeback. Her i Danmark strøg han til tops på de danske salgs- & hitlister, og hans nye version af ”HOLD ME NOW” blev omgående et hit, efter en forrygende gæste-optræden ved det Dansk Melodi Grand Prix i Messehallerne i Herning !

CD’en solgte så flot at der ikke gik længe inden den havde solgt til GULD ! Nu nærmer den sig PLATIN (50.000 solgte ex.)!

 

2002 blev endnu et succes-år for JOHNNY LOGAN med optrædener i 32 lande, og i langt de fleste med TV-shows.

 

I 2003 udgav JOHNNY LOGAN en CD med titlen : ”we all need love” !

En utrolig spændende CD med flere nye Johnny Logan-kompositioner, men også en række nye versioner af kendte sange som bl.a. ”Lean on me”, ”Favorite waste of time”, og ”Mighty Quinn”. Som en bonus udgav det danske pladeselskab Scanbox yderligere en DVD, hvor man kan opleve JOHNNY LOGAN ”Live in concert”.

CD’en blev i Danmark fulgt op af en landsdækkende TV-kampagne, der var med til fortsat at stimulere interessen for den populære sanger.

 

I 2004 havde JOHNNY LOGAN stor succes som sangskriver. Han havde bl.a. et af sine numre med i det hollandske melodi grand prix, ligesom en af hans sange, som han skrev til den originale forsanger i SMOKIE – CHRIS NORMAN – røg til tops på de tyske hit-lister.

Endvidere nåede han at give 108 koncerter samt mere end 20 TV-shows over det meste af Europa, ligesom det blev til to koncerter i Hong Kong.

 

 

 

2005 startede med fem måneders turne BE-NE-LUX rundt med stort symfoni-orkester. Næsten 100 jubilæums-koncerter !

Sommeren blev flittigt brugt til at skrive nye sange til en kommende CD-udgivelse,

Som forventes udgivet foråret 2006.

Lørdag 22. Oktober 2005 medvirkede JOHNNY LOGAN ved det helt store Galla-show i FORUM, KØBENHAVN i anledning af ”EUROVISION SONG CONTESTs” 50 års jubilæum ! En konkurrence hvor JOHNNY LOGAN var blevet stemt ind med to sange blandt de 10 mest populære i konkurrencens 50-årige historie ! Helt forrygende ! Aftenens show blev sendt direkte til TV-stationer over hele Europa med langt over 1.ooo.ooo.ooo – 1 MILLIARD – TV-seere !!!

JOHNNY LOGAN blev specielt inviteret til at medvirke live – idet han er den eneste kunstner som har vundet som solist to gange – samt yderligere én gang som komponist !!!

Ved aftenens afstemning blev nr.1 ABBA – men på en flot 3. plads JOHNNY LOGAN ! Helt forståeligt har JOHNNY LOGAN fået prædikatet ”Mr.Grand Prix”!

 

I 2007 udgives albummet Irish Connection, der solgte platin I Danmark, Guld I Sverige og dobbeltplatin I Norge. Efterfølgeren til denne store succes bliver albummet Irishman In America udgives også med stor succes i 2009. Udover turné over det meste af Europa, bliver det også til mange TV-Shows.

 

I 2010 udgives det anmelder roste album Nature Of Love i hele nordeuropa og der turneres ligeledes meget og Johnny Logan medvirker også dette år i mange Tv-shows i det meste af Europa.

 

Udover at turnere arbejder Johnny Logan i 2011 og 2012 meget intenst på at indsamle materiale og indspille et nyt album, som skal være opfølgeren til succes udgivelsen Irish Connection. Denne nye produktion forventes på gaden her i 2012. Så Johnny Logans store fan skare har meget at glæde sig til.

 

Også i 2012 vil der i Danmark blive en juleturné udover få udvalgte jobs i Danmark i løbet af året.

 

Ligesom danskerne har taget JOHNNY LOGAN til deres hjerter – så gengældes glæden & respekten fra JOHNNY LOGANs side – og mindst én gang om året vil JOHNNY LOGAN komme til Danmark for at give koncert.

 

Johnny Logan bookes af Musikevent

Johnny Logan

 

PRESSEFOTO
AUDIO

 

 

|: Optræden:

|: Antal optrædne:

|: Send forespørgsel på Johnny Logan

|: Yderligere info:

  

 

Johnny Logan på Youtube Johnny Logan på YouTube

 

 

MusikEvent ApS | Åbakkevej 6 | Postbox 97 | DK-7700 Thisted | Denmark | Tlf.: +45 70 217 317 | Fax: +45 96 195 400 | CVR nr.: 20 25 21 46  |  © Boogii 2017