70 217 317

 

 

 

Wenche

 

På duet med de store

 

Den danske countrysanger Wenche har ændret status fra stjerneskud til blivende stjerne. På sin nye cd, synger hun duetter med berømthederne Albert Hammond, Billy Swan, Smokie og The Bellamy Brothers

 

Af journalist Rie Nielsen

 

For bare tre år siden anede ingen ud over familie og venner, at Wenche fandtes. Hun gik i stalden og nynnede, mens hun passede sin uddannelse til jordbrugsassistent og en stor besætning af søer og grise på sin praktikplads.

Men i dag er nynneriet blevet til regulær sang, og den countryglade Wenche nøjes ikke med at synge alene, men brillerer nu i duetter med nogle af de allerstørste.

 

Et nyt album, Wenches tredje, er netop sendt på gaden. Det er indspillet i Nashville, USA med det legendariske band der har spillet med countrylegenderne `The Highwaymen`, Kris Kristoffersen, Willie Nelson, Johnny Cash og Waylon Jennings. Og de samme folk som også har stået bag både Garth Brooks og Elvis. The Memphis Boys, og ved mikrofonen er ud over Wenche selv, koryfæerne Albert Hammond, Billy Swan, The Bellamy Brothers og Smokie.

- Det er godt nok gået stærkt de her tre år, men jeg kan sagtens følge med, bedyrer Wenche med et af sine uafvendelige smil både i øjnene og stemmen, der har en charmerende, frederikshavnsk klang.

Wenche er nemlig både nordjyde og venligheden selv. Hun stråler af livsglæde, men er samtidig ydmyg over den situation, livet har bragt hende i. Som helt ung var hun en musikglad tøs, der allerede dengang elskede at lytte til Dolly Parton, og som af og til fik lov at synge med sin fars band. Hun var sidst i 20erne, da hun skød hun frem som et stjerneskud. Det skete, da hun mødte produceren Knud-Erik Schmidt, som straks opfangede Wenches musikalske kvaliteter og ikke var i tvivl om, at her var et naturtalent.

 

Here I Am

Det blev først til et album. Så til ét mere. Og nu kommer altså det tredje, der har fået titlen Wenche & Friends - Here I Am.

 

Sideløbende med cd-udgivelserne spiller Wenche stadig flere koncerter. Det var lige ved at gå lidt for stærkt sidste efterår, da Wenche på én og samme gang for alvor slog igennem som countrystjerne og skulle færdiggøre sin uddannelse. Hun løb nærmest med tungen ud af halsen for at følge med, når hun hele tiden skulle bede om fri fra arbejde og bytte weekendvagter for at passe optrædener, indspilninger og pressetours.

- Så er det godt nok bedre i dag, hvor jeg er blevet min egen herre, og selv kan bestemme, hvad jeg vil bruge dagen til, smiler Wenche.

Hun kan i dag altså både kalde sig landmand og countrysanger. Og selv om hun for et par måneder siden investerede i en islandsk hest, er det sangkarrieren, der for alvor får Wenches opmærksomhed lige nu.

- Jeg synes selv, jeg har fundet min rette hylde med countrymusikken og vil gerne give det en chance, forklarer Wenche.

 

Ros fra Howard Bellamy

Og der er andre end Wenche selv, der giver hendes musik en chance. På trods af den indtil videre meget korte karriere, er Wenche i dag ikke alene på fornavn med store internationale koryfæer inden for countrymusikken. Hun er også på duet med dem.

På den nye cd synger Wenche blandt andre sammen med The Bellamy Brothers. Det var dem, der helt tilbage fra 1970erne lod det ene hit efter det andet strømme ud over den ganske verden. Eksempelvis Let Your Love Flow og If I Said, You Had A Beautiful Body, Would You Hold It Against Me.

Sidstnævnte har Wenche nu indspillet sammen med de to Bellamy-brødre. Man kan vel ikke helt kalde det en duet, når de nu er tre, der synger sammen. Men den bliver sunget som en duet.

- Det er helt fantastisk at få lov til at arbejde sammen med nogle personer, der er så dygtige og erfarne som dem. Man finder ud af, at selv om de er berømte, så er de helt almindelige mennesker, der både er sjove og venlige, og som har en hel masse gode historier at fortælle, siger Wenche.

 

The Bellamy Brothers, der hedder David og Howard til fornavn, har også kun rosende ord til overs for Wenche.

- Det var en sand fornøjelse at arbejde sammen med Wenche, fortæller Howard Bellamy fra sin ranch med langhornet kvæg og krogede egetræer i Florida og fortsætter:

- Hun har en enestående stemme. Hun synger så godt og med sådan en lethed. Vi var også meget imponerede over hendes måde at være på. Hendes jordbundne personlighed. Og da vi fik talt med hende, gik det op for os, at vi har en masse tilfælles, fordi hun ligesom os har en landbrugsmæssig baggrund. Vi ønsker hende alt godt med den nye cd, erklærer Howard Bellamy.

Ud over det velkendte hit synger Wenche og Bellamy-brødrene også et helt nyskrevet nummer på cden, der har David Bellamy som ophavsmand. Titlen er: You are The World.

 

Afslappet og vildt

Uanset hvem af de berømte duetpartnere, Wenche arbejdede med, herskede der ifølge hende selv altid en afslappet stemning i studiet i Nashville.

- Det regner man jo ikke lige med, når man skal møde og synge sammen med så dygtige og berømte personer. Men alle sagde de til mig, at nu skulle jeg bare slappe af, og hvis jeg lavede en fejl, tog vi det bare om. Når deres indstilling var sådan, havde det jo også den virkning, at jeg faktisk slappede af med det samme, og vi kunne lave sjov undervejs, fortælle Wenche.

- Men jeg må da indrømme, at det var lidt vildt at opleve. For eksempel at stå i studiet sammen med Smokie, som jeg har hørt mange gange som ung, når de har spillet i Frederikshavn, hvor jeg har stået og skrålet med på deres hit If You Think You Know How To Love Me. Det er lige præcis det hit, jeg nu synger som duet sammen med selv samme Smokie på cden, smiler Wenche.

 

Wenches egen Angel

Med Albert Hammond synger hun et helt nyt nummer, I will Be Here For You og så hans kæmpehit It Never Rains In Southern California. På samme måde gør Wenche og Billy Swan hans hit I Can Help til duet.

- Der er det helt særlige ved disse duetter, at de aldrig er sunget som duetter før. Jeg tror også, det var det, der gjorde, at de alle sammen sagde ja til at være med, selv om jeg var helt ukendt for dem, vurderer Wenche.

Ideen var pladeselskabet My Way Musics, og takket være solide internationale kontakter kom arrangementerne i stand.

Men duetterne udgør kun cirka halvdelen af cden. Resten af vejen går Wenche alene. Blandt andet med et helt nyt nummer, hun selv har været med til at skrive, der har fået titlen Angel.

- Det er selvfølgelig en helt speciel sang for mig at synge. Jeg har det rigtig godt med den. Det er det første nummer, jeg selv har andel i, men det bliver nok ikke det sidste, for jeg kan mærke, at jeg har stor lyst til at forsøge at skrive tekster. Det kan jeg vist godt blive bidt af, afslører Wenche.

 

Selv om der altså er en sang, hun har en særlig andel i, tøver den nu 30-årige sangerinde lidt ved spørgsmålet om, hvilken sang hun er allermest glad for på den nye cd, der indeholder fem nyskrevne numre og syv allerede kendte hits.

- Må jeg ikke vente med at svare på det, til vi har været ude og spille sangene?, returnerer Wenche spørgsmålet.

- Lige nu har jeg arbejdet så meget med hver enkelt sang, at de alle er helt specielle for mig. Men det kan godt være, at der vil være nogle af dem, der skiller sig ud, når vi først har prøvet at være ude hos publikum live med dem.

 

Wenche bookes af Musikevent

Wenche

 

PRESSEFOTO
AUDIO

 

 

|: Optræden: 3 x 45 min.

|: Antal optrædne: 6

|: Send forespørgsel på Wenche

|: Yderligere info:

  

 

 

 

MusikEvent ApS | Åbakkevej 6 | Postbox 97 | DK-7700 Thisted | Denmark | Tlf.: +45 70 217 317 | Fax: +45 96 195 400 | CVR nr.: 20 25 21 46  |  © Boogii 2019