70 217 317

 

 

 

Alpenspektakel

 

Så er der SHOWTIME igen, gutter – det er mottoet for Die Auner Buam fra Westendorf i Tyrol. At der ligger mere bag udtrykket SHOWTIME end det der sædvanligvis sker på de traditionelle ølfester og til tyroleraftener, det bør De selv overbevise Dem om.

Chefen for Die Auner Buam Peter Aschaber, sammenfatter gruppens succes i denne ene sætning: Hør nu her – det er for lidt nu om dage bare at tage en morsom hat på og spille op. Og han siger det på klingende tyrolerdialekt og med et glimt i øjet. Ikke mindre end 32 instrumenter behersker Die Auner Buam – herunder sækkepibe, 4 alpehorn, panfløjte, syngende sav, bas plus en hel række mere eller mindre eksotiske instrumenter. Engelbert, der er bror til Peter, spiller endda på trompet og basguitar på samme tid. Det er også ham, der fortryller publikum med sit romantiske harpespil igen og igen. Sepp Eberl, spiller på harmonika og keyboard, og er gruppens klovn. Han hvirvler igennem salen, imens han spiller på harmonika med boksehandsker på, han springer op på stole og borde, mens han udstøder sine tyrolske urskrig, der går igennem marv og ben ! Desuden behersker han den syngende sav og adskillige blæseinstrumenter.

 

Den fjerde i rækken, Hans Mösinger. Hans er en mimikkunstner, der savner sin lige. Han suser fra den ene optræder til den næste, spiller romantiske melodier på sin klarinet og behersker derudover 7 forskellige instrumenter.

Men Die Auner glemmer ikke deres rødder, og de giver talrige typiske tyrolernumre til bedste. Peter Aschaber skriver selv sine numre og gags og står også for koreografien til showet.

Det er ikke et øje tørt, når Peter og co. Kryber i kilten og Peter forvandler sig til Mr. Scott, der spillende på sækkepibe får salen til at koge.

 

Og publikum griner, så tårerne triller, over Hans’ mavedans, amatørbandet The Magical Sensation, HUTUH – urmennesket, rockshowet osv. Osv. Numre som I Want To Be Free (Queen) og Humlebiens Flugt er ligeledes populære indslag i programmet.

For tiden er scenen smykket med et 14 m2 stort maleri af den verdenskendte kunstner Hubert Weidinger.

 

 

ALPENSPEKTAKEL – biografi

 

da Peter Aschaber i 1973 ved en firmafest tog instrumenterne frem og spillede op sammen med Hans Bachler, var der ingen af de to unge kunstsmedelærlinge, der vidste, at det var startskuddet for en senere meget kendt gruppe. Og i den første tid derefter nøjedes man da også med at spille sammen uden publikum.

Men de to unge fyre blev konstant opfordret til at træde offentligt frem med deres musik, og endelig besluttede de at lave et band (Salvenschmied Buam). Da de havde optrådt nogle gange, var de imidlertid ikke helt tilfredse, for de manglede en bas. Peters bror var på det tidspunkt i gang med at lære at spille på et blæseinstrument, og sparegrisen blev slagtet for at skoleeleven Engelbert kunne købe sig en bariton.

Men de tre unge fyre havde stadig ingen planer om at blive berømte – for dem var musikken bare en hobby. Når der på plakaterne stod, at nu optrådte Salvenschmied Buam, sagde de lokale, at nu spillede Die Auner. Navnet Auner stammer fra den del af Westendorf, som hedder Aun, og hvor de boede på de tidspunkt. Under navnet Auner Buam blev den første kassette med deres musik optaget. Det var den egentlige start på deres karriere. Så godt som hvert år kom der et nyt bånd på markedet, man optrådte over hele Europa, og der blev brugt megen tid på musikken.

I 1985 indførte man de første shows i programmet, og man gik på jagt efter en fjerde musiker. Kort tid efter fandt man ham. Det var Sepp Eberl.

I 1988 var der premiere på den første aften, der var helt anderledes i kraft af en masse show, soloindslag og sketches. Disse aftener blev stadig mere populære, og man fandt straks et passende navn til dem, nemlig ALPENSPEKTAKEL.

Der skulle hele tiden noget nyt til, og i 1990 lavede de deres første videofilm, som straks blev en stor succes. Siden da har Die Auner Buam lavet en stor del af deres videofilm i eget regi. For nylig stødte den femte musiker og komediant til gruppen, nemlig Johann Mösinger.

ALPENSPEKTAKEL har i mellemtiden udviklet sig til at blive det helt store hit i Tiroler Unterland, og Die Auner har lejet sig ind på ugebasis på adskillige store scener i omegnen, hvor et internationalt publikum kan opleve deres show. I øjeblikket optræder de med 32 instrumenter, og deres show varer 2 ½ time. De optræder i vid udstrækning uden tekniske hjælpemidler, og næsten alle musiknumre er egenkompositioner. De gags, sketches og parodier, som er en del af showet, står de ligeledes selv for. Som første gruppe, har de siden 2003 et video projektionsanlæg med og kan således projektere såvel lyd som billede på en mega skærm.

Der eksisterer i østrig meget få grupper, der gennemfører denne type show med så stor succes som dem, og beviset herfor leveres ikke mindst af hele 25 CD’er, 8 videofilm, 3 dvd og adskillige udmærkelser som er blevet dem tildelt henad vejen.

Siden 1992 har de haft deres eget tonestudie (Auni Records), og de har både digitalt videoudstyr såvel som videokopieringsudstyr, der sætter dem i stand til at producere deres egne videofilm med helt moderne teknik. Scenen smykkes for tiden af 14 m2 stort maleri, som er malet af den verdenskendte maler Hubert Weidinger.

 

Alpenspektakel bookes af Musikevent

Alpenspektakel

 

PRESSEFOTO
AUDIO

 

 

|: Optræden:

|: Antal optrædne:

|: Send forespørgsel på Alpenspektakel

|: Yderligere info:

  

 

 

 

MusikEvent ApS | Åbakkevej 6 | Postbox 97 | DK-7700 Thisted | Denmark | Tlf.: +45 70 217 317 | Fax: +45 96 195 400 | CVR nr.: 20 25 21 46  |  © Boogii 2018